Het verhaal van Anton

19 april 2021

Ik ben Anton Schaddelee, 54 jaar. Ik ben getrouwd en heb één zoon, Cas, van inmiddels 12 jaar. Ik heb sinds 1980, dus ruim 40 jaar, diabetes type1.

Ik zal jullie nu even alle ellende besparen die ik heb ondergaan, maar ik wil nu juist ingaan op het programma ‘de 100 donoren’, waarin ik te zien zal zijn op maandag 19 april en maandag 26 april om 21.30 uur op NPO1 bij de EO. De strekking van dit programma is om mensen ervan te overtuigen wat het belang is van donor zijn, juist ook omdat dit onderwerp nog erg in de taboesfeer ligt.

Ik zeg niet dat iedereen donor moet zijn of worden, maar wat wel belangrijk is: bespreek het met je naasten, wat jij wilt wat het met jou doet en waarom je eventueel wel of niet donor wilt zijn. Zo voorkom je dat jij je naasten op enig moment voor een patstelling zet, terwijl ze op dat moment wel wat anders aan hun hoofd hebben.
Bij toeval kwam ik via via terecht bij dit programma. Ik mocht meedoen omdat ik al geruime tijd op de wachtlijst stond voor transplantatie van de Eilandjes van Langerhans. Ik heb meegedaan omdat ik heel veel heb meegemaakt qua diabetes en ook omdat deze transplantatie best nog in de kinderschoenen staat.

Momenteel wil ik juist voor andere diabeten iets betekenen in welke zin dan ook. Ik hoop hiermee veel medediabeten te kunnen bereiken al is het alleen om enig inzicht te geven. Ga jij kijken vanavond?

Groetjes,

Anton

2021-09-28T13:30:32+02:00
Ga naar de bovenkant