Het verhaal van Bas

januari 2023

Mijn naam is Bas Amijs, 41 jaar en woon samen met mijn vriendin en 4 kinderen in de Liempdse bossen in Brabant. Tevens ben ik oprichter van Diabetesretraite.nl.

Toen ik in groep 5 van de lagere school zat, had ik plotseling weinig energie en was erg lusteloos. Ook was ik al 10 kilo afgevallen. Mijn moeder nam me mee naar de huisarts waar hij een meter tevoorschijn haalde en mijn bloedsuiker testte. De onweerlegbare uitslag van 24 verscheen op het scherm. Alstublieft Bas veel plezier ermee! Namens de “School of life”.

Na twee weken in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht ik naar huis met een nieuw trauma. Helemaal alleen met dat k*tnieuws lag ik daar op die afdeling. Gelukkig heb ik dat later tijdens een transformatiesessie bij een therapeut achter me kunnen laten. Zo heeft mijn Diabetes mij wel meer harde lessen geleerd. Soms zelfs tot op de Intensive Care via de Hartbewakingsafdeling en weer terug het normale leven in. Heftig ja.

Anyway, ik heb er wel goed van geleerd om te gaan met vervelende situaties. Accepteren en zo veel mogelijk met liefde naar de situatie blijven kijken. Iets wat wij onze deelnemers aan het Diabetesretraite ook proberen mee te geven. Dit Diabetesretraite i.s.m Diabetes+ is toch wel iedere keer een event vol mooie ontmoetingen (met anderen maar ook met delen van jezelf die je misschien nog niet kende) en een enorme brok positiviteit. Wat een PLUS is die Diabetes dan voor dat weekend. Mag ook wel eens gezegd worden. Een echte verbinder. Thanks Diabetes!

Voor nu gaat het eigenlijk best goed. Ik heb de T-slim pomp met Dexcom G6. Mijn Hba1c is 64% en probeer met de dag steeds meer te fine tunen. Ondanks mijn Diabetes heb ik een mooi bedrijf weten op te bouwen. Nooit heb ik me laten tegenhouden door te denken dat ik iets niet zou kunnen. Vanuit hier werk ik aan een mooie toekomst, samen met de anderen bij Diabetes+!

2023-01-26T13:49:02+01:00
Ga naar de bovenkant