Het verhaal van Dennis

september 2022

Ik heb type 1 diabetes en dit is mijn verhaal

Mijn naam is Dennis Botbijl. Ik ben 27 jaar oud en heb inmiddels 18 jaar type 1 diabetes. Hoe het begon voor mij? Dat was in januari 2004. Ik was toen 8,5 jaar oud.

Veel plassen en drinken

In eerste instantie was er niet veel aan de hand, maar ik begon me steeds minder lekker te voelen. Ik moest veel plassen en drinken. Dat hield langere tijd aan. Ik viel veel af, ook omdat mijn zin naar eten afnam. Daarvoor ben ik nog bij de huisarts geweest, omdat het niet beter werd.

Toen het misging

Het ging zo eigenlijk door tot 6 februari. Toen ging het helemaal mis. Ik ben in de auto gelegd en naar een ziekenhuis in Ziekikzee gereden. Helaas is dat een dagziekenhuis en doen ze daar niet aan opnames. We moesten ons direct haasten naar het ziekenhuis in Goes.

Daar aangekomen werd ik op allerlei manieren onderzocht. Ik moest plassen op een potje en er werd een vingerprik gedaan. Resultaat? 21,9. Het ging zichtbaar achteruit, kregen ik en mijn ouders te horen. In het ziekenhuis hadden ze niet de juiste middelen om mij te behandelen.

Naar het ziekenhuis in Rotterdam

Dus met spoed moest ik de ambulance in. Vanaf Goes gingen we met hoge snelheid en piepende banden naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. We zijn een uur onderweg geweest. Daar werden opnieuw allerlei testjes gedaan die ik in Goes ook had gehad. Ook kreeg ik opnieuw een vingerprik, maar deze keer had ik een waarde van maar liefst 47,9.

Het hoofd van de spoedeisende hulp zei dat het goed was dat we daar waren. Een uur later had ik het waarschijnlijk niet na kunnen vertellen. Ik werd direct behandeld. Ongeveer twee weken bleef ik in het Sophie Kinderziekenhuis. Om gezonder te worden en aan te sterken, maar ook om te leren injecteren met een insulinepen.

Insulinepomp
Ik heb vanaf dat moment drie jaar lang zelf gespoten. In 2007 stapte ik over op een insulinepomp. Dit bevalt me tot de dag van vandaag erg goed!

2022-10-11T16:12:41+02:00
Ga naar de bovenkant