Het verhaal van Djuri

10 mei 2021

En dan opeens hoor je het….? Jij hebt Diabetes!

Mijn naam is Djuri Wien, 35 jaar en ik woon in Elst (Gld). Ik heb weet dat ik Diabetes heb sinds 2016. Hoe dan? Nou… ik kwam er per toeval achter. Ik weet nog goed dat mijn vrouw zijn, goh.. het zou wel eens goed zijn dat jij je eens een algeheel bloedonderzoek zou doen. Hier was niet echt een aanleiding voor, maar aangezien zij ook familiare cholesterol heeft kon het geen kwaad om eens te checken of ik 100% gezond ben… ik was tenslotte net 30 jaar geworden!!

Mijn ervaring van de afgelopen paar jaar is wel dat het leven met Diabetes wel met ups & downs gaat (letterlijk). Maar dat een stuk bewustwording, instrumenten zoals de freestyle libre en aanpassing van je leefstijl kan helpen om Diabetes niet jouw leven te laten controleren maar jij controle hebt over je eigen leven en dus je diabetes. Hoe? Gebruik de kennis en kunde die er is en ga hierover met verschillende experts over in gesprek en onthoud dat het niet vanzelf gaat. Je moet er echt wel wat voor doen en wat bij jou past.

Ik ben trots op het feit dat ik voor mijn gevoel mijn leven weer in controle heb. Ik leer nog steeds over het leven met Diabetes en ik ontmoet leuke en inspirerende mensen die ook Diabetes hebben. Ik zet mijn eigen ervaringen heel graag in om nu ook andere mensen te helpen.

2021-09-28T18:29:50+02:00
Ga naar de bovenkant