Het verhaal van Eliane

februari 2022

Mijn naam is Eliane Monteiro en ik heb nu 13 jaar type 1 diabetes. De helft van mijn leven geen diabetes en de andere helft wel. Zo’n raar idee!

Ik zag de post van Wietske haar diabetesbuik. Wat stoer, mooi en ontroerend! Dit inspireerde mij om ook mijn buik met jullie te delen. Een buik die al veel naalden, operaties en buisjes heeft moeten doorstaan. Veel katheters en operaties die mijn leven veranderden en dus blijvend waren.

En iets wat altijd op die buik zat tijdens deze belevenissen, waren mijn vertrouwde infuus en pomp, waarvan ik hoop dat deze NIET levenslang zijn. Daar ga ik voor en hoop ik op!

In mijn buik draag ik een urostoma, een gaatje in de navel waardoor ik katheteriseer. Mijn Urostoma is volop in gebruik, maar door complicaties eventjes rust d.m.v. een katheter erin. Hij wordt vergezeld door mijn insulinepomp en sensor. AL-TIJD mijn vriend en vijand aan mijn zijde. Wat hoop ik dat mijn ‘vriend’ en ik ooit van elkaar zullen scheiden!

Een buik verandert met je mee, een insulinepomp verandert met je mee qua verbeterde technologie en ook de diabetes verandert met je mee.

Hele lieve groetjes,

Eliane Monteiro

2023-03-21T08:19:24+01:00
Ga naar de bovenkant