Het verhaal van Femke

december 2021

Reizen (juist) met diabetes.

Mijn naam is Femke en het is alweer bijna 17 jaar geleden dat ik de diagnose diabetes type 1 kreeg. Dat was flink balen en vooral ook heel nieuw. De eerste jaren heb ik insuline toegediend met de insulinepen maar daar kwam op een gegeven moment verandering in en maakte ik kennis met de insulinepomp. Nu, jaren later, ga ik “draadloos” door het leven met de Omnipod en met de sensor van Freestyle Libre. Steeds meer vrijheid heb ik teruggekregen en dat voelt heel goed. Vrijheid, daar gaat mijn verhaal dan ook over….

Vanaf de diagnose ben ik met alles doorgegaan wat ik voorheen deed en heb ik nooit iets niet gedaan door mijn diabetes. Zo ook met reizen. Na de diagnose kwam er een extra rugzak bij met diabetesspullen die ook mee op reis ging. Spannend was en is het zeker om met diabetes op reis te gaan en heb ik naast veel up’s zeker ook de down’s meegemaakt tijdens mijn reisavonturen. Van te warm geworden insuline tot niet werkende infuussetjes waarbij ik me dan erg slecht voelde van de hoge waardes. Maar het heeft me nooit tegengehouden om weer nieuwe reisplannen te maken. Telkens zocht ik weer de uitdaging op en nam mijn diabetes gewoon mee.  Een andere keuze is er overigens niet, want diabetes kan niet thuisblijven 

Begin mei van dit jaar ben ik met mijn gezin en onze camper vertrokken naar Zweden en hebben we daar drie maanden rondgereisd. Het was een te gekke tijd in het land waar onbeschrijfelijk mooie natuur te vinden is. Maar spannend was het zeker ook weer, vooral in deze tijd…. Corona, lockdown, (toen nog) zonder vaccinatie en met diabetes naar weer een nieuwe uitdaging. Een hele kast in de camper en gedeelte koelkast gevuld met diabetesspullen en vertrokken met z’n drietjes. Deze keer was het wel wat comfortabeler doordat mijn diabetesspullen de hele reis op dezelfde vertrouwde plek konden blijven liggen. De vrijheid en het avontuur die we hebben meegemaakt gedurende deze maanden had ik wederom niet willen missen.

Femke

2021-12-25T07:02:11+01:00
Ga naar de bovenkant