Het verhaal van Jeroen

december 2021

Ik ben Jeroen Hoogendorp en ik ben 49 jaar. Ik woon met mijn vrouw en labrador Yogi in de bollenstreek en werk als tandarts in de regio Den Haag. Toen ik dertig was, kreeg ik veel dorst en bracht ik veel tijd door op het toilet. Op 4 november 2002 ging ik naar mijn huisarts met de mededeling dat ik diabetes had. Na een laboratoriummeting van 35 mmol/l werd ik in het ziekenhuis opgenomen, waar ik na vijf dagen wegging met een bloedsuikermeter en een spuit Mixtard 30/70.

Toen ik niet veel later mijn was op zolder in de wasmachine deed kreeg ik mijn eerste hypo, maar niemand had mij daar iets over uitgelegd. Spoedig ging ik over op het variabel spuitschema, mijn leven ging van hypo naar hyper naar hypo. Jarenlang heb ik de pomp afgehouden, maar in 2011 ben ik overgestapt op de Medtronic VEO 553.

Hypo’s bleven, maar het werkte beter en sporten lukte ook weer. Omdat ik hypo’s niet meer voelde aankomen en in 2016 in een paar maanden tijd driemaal de ambulance moest komen omdat ik ‘s nachts niet meer wakker werd tijdens een hypo, kreeg ik de Medtronic 640G met CGM. Dat was vooruitgang maar niet ideaal.

Sinds januari 2021 gebruik ik de Medtronic 780G met CGM en heb ik het idee enigszins ‘ingesteld’ te zijn. Wat ik de afgelopen negentien jaar vooral heb ingezien, is dat er maar weinig dingen zijn die je met type 1 diabetes niet kunt. Je zult alleen wat meer moeite moeten doen.

2021-12-08T20:21:15+01:00
Ga naar de bovenkant