HET VERHAAL VAN MARLIEKE

november 2021

Mijn naam is Marlieke. Ik ben 42 jaar oud, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben zelfstandig ondernemer en werk als ambulant kapster. Sinds 2006 heb ik type 1 diabetes, de diagnose kwam abrupt en onverwacht. Ik was totaal niet bekend met diabetes.

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik de eerste 28 jaar van mijn leven zonder diabetes heb mogen leven. Mijn leven na de diagnose is zeker veranderd; je bent tóch 24 uur per dag, zeven dagen in de week, bezig met een ziekte waar je gewoon mee te dealen hebt. Of je dat nou leuk vindt of niet… Ik heb mijn jeugd gelukkig op een onbezorgde manier kunnen leven!

Diabetes ervaar ik als een ziekte die je best heel alleen draagt, waar je zélf mee moet dealen. Je gevoel wil soms iets heel anders dan je verstand en daar moet je zelf een weg in vinden. Met toegang tot nieuwe technieken wordt het allemaal wel makkelijker. Inmiddels ken ik verschillende mensen met type 1 en het is zó fijn ervaringen te delen met mensen die het begrijpen, die in dezelfde situatie zitten!

Tijdens de zwangerschap van mijn tweede kind, vlogen mijn bloedsuikers alle kanten op waardoor ik het dringende advies kreeg direct aan de pomp te gaan. Ik zag daar vreselijk tegenop, maar achteraf is dit een geweldige beslissing geweest! Zeker in combinatie met de CGM heeft dit ervoor gezorgd dat mijn bloedsuikers beheersbaar bleven en ik uiteindelijk drie prachtige, gezonde kinderen heb mogen krijgen.

Mijn HbA1c was altijd prima, maar ik had wel enorme schommelingen in mijn bloedsuiker.  Uiteindelijk voelde ik de hypo’s niet meer goed en hierdoor mocht ik de CGM gaan gebruiken. Dit gaf mij zoveel rust en verbeterde écht de kwaliteit van leven! Ik hoefde niet steeds meer bang te zijn of ik wel wakker werd in de ochtend, want door de sensor reageerde mijn pomp op mijn bloedsuikers en stopte de pomp de insuline voordat ik laag zat.

Sinds vorig najaar gebruik ik de 780G-pomp. Geweldig, wat ben ik hier blij mee!! Het zorgt ervoor dat ik minder met mijn diabetes bezig hoef te zijn en het maakt dat ik opener ben naar anderen toe over mijn ziekte; welke mogelijkheden er zijn en het zorgt ervoor dat ik mij zoveel beter voel! Mijn TIR is van ongeveer 40% naar ruim 85% gegaan. Er zijn dagen dat ik zelfs op 100% zit! Ongekend! Dit geeft mij rust en vertrouwen voor de toekomst.

Marlieke

2023-08-28T13:16:43+02:00
Ga naar de bovenkant