Het verhaal van Moniek

April 2022

Ik ben Moniek en ik ben 30 jaar. Sinds december 2014 heb ik type 1 diabetes.

Het moment dat ik te horen kreeg dat ik diabetes had, kan ik mij nog zo goed herinneren. Bloed laten prikken bij de huisarts, want ik bleef afvallen en had altijd dorst. Dezelfde avond belde mijn huisarts met de diagnose en dat ik de volgende dag naar de internist moest. Ik had totaal geen idee wat diabetes eigenlijk inhield.

De eerste jaren waren wennen, maar gingen eigenlijk best goed. Tot op een dag in december. Ik was al paar dagen niet lekker, maar ach: dat kan toch? ´s Avonds ging ik naar bed, maar ik werd halverwege de nacht wakker en was totaal niet lekker. Ik kon nog net de bank halen en de rest weet ik weinig van. De dag erna werd ik wakker op de Intensive Care. Ik had een ketoacidose gehad. Toen had ik geen idee wat dat was, want was mij nooit verteld.

Nu drie jaar later heb ik inmiddels ruim dertig keer in het ziekenhuis gelegen met ketoacidoses. De ene keer heftiger dan de andere keer. Gelukkig niet meer zo heftig als drie jaar geleden, maar ik heb wel een aantal keer de Medium Care bezocht. Inmiddels ben ik naar een ander ziekenhuis doorverwezen, heb ik heel wat onderzoeken gehad en een operatie aan mijn bijschildklieren.

Zou het de oplossing zijn? Ze hoopten het en ik natuurlijk ook. Maar helaas moet de operatie opnieuw. Door dit alles ben ik helaas arbeidsongeschikt geraakt en zie ik het ziekenhuis iets te vaak vanbinnen. Maar ondanks dit alles laat ik mij niet tegenhouden en blijf ik hoop houden dat het ooit beter gaat!

2022-06-01T21:24:50+02:00
Ga naar de bovenkant