Nicole

Het verhaal van Nicole

8 februari 2021

Ik ben Nicole Oerlemans 33 jaar, getrouwd met Paul en moeder van twee dochters Guusje (8) en Pleun (4). Ik ben geboren in Dongen en woon hier nog steeds met mijn gezin. Ik werk op Het Kasteel in Breda, dit is een school voor speciaal onderwijs. Mijn passie ligt ook echt in de zorg, al jarenlang werk ik in de zorg. Eerst een groot aantal jaren in de gehandicaptenzorg op woningen en dagbesteding. Nu sinds een aantal jaar op Het Kasteel bij de kleuters, echt mijn ding.

Dat is dus ook mijn passie, vooral voor andere zorgen! (En ik ben nu aan het leren ook zo goed voor mezelf te zorgen ????.) Ik was 7 jaar toen ik de diagnose diabetes kreeg. Hier weet ik zelf vrij weinig meer van. Pas in de pubertijd kreeg ik er ‘last’ van dat ik anders was dan de andere kinderen uit mijn klas. Ondanks een flink aantal jaren diabetes heb ik twee prima zwangerschappen mogen hebben en twee gezonde dochters.

Maar de laatste jaren ging het slechter. In januari en april 2018 heb ik een ketoacidose gehad door een niet goed functionerende pomp. Dit zet je wel aan het denken. We zijn niet onverwoestbaar. Gelukkig heb ik sinds november 2020 de MiniMed 780G. Wat heeft dit mijn kwaliteit van leven verbeterd. Ik ben niet meer de vis in de kom, maar een vis die zwemt in de zee, net als andere vissen! (Zoals een andere diabeet het zo mooi beschreef ????.)

Sinds dit jaar heb ik zelf Instagram (@diabadassnicole), puur voor mezelf als een soort uitlaatklep. Maar ook om andere diabeten te leren kennen, met hen te kletsen en tips en adviezen met elkaar te delen. En dit bevalt me goed! Met mijn ervaring kan ik mensen helpen en dat is fijn, maar we kunnen elkaar allemaal helpen.

Daarom vind ik Diabetes+ ook zo’n geweldig idee. Een aantal vrijwilligers ‘ken’ ik ook al van Instagram, dus hoe leuk is dat? Mijn motto is: bekijk het van de positieve kant, we kunnen er boos en verdrietig om zijn (en dat ben ik ook echt wel eens), maar daar gaat de diabetes niet van weg. Ik heb daarom ook, toen ik 25 jaar diabetes had, een suikerfeest gegeven! Want wie kan er op zijn 32ste nou zeggen dat hij/zij al een jubileum kan vieren van 25 jaar. Vier en geniet van het leven dus!

2021-09-27T06:43:49+02:00
Ga naar de bovenkant