Het verhaal van Ronnie

15 februari 2021

Van mijn 29-jarige bestaan op deze planeet, heb ik er maar 6 mogen beleven zonder diabetes type 1. Het mag dus duidelijk zijn: ik weet niet hoe het is om zónder te leven. Toch heb ik pas in de meest recente jaren geleerd dat diabetes ontzettend veel kan brengen. Kennis over gezondheid, mijn geest en wat voor mij écht belangrijk is in het leven.

Begrijp me niet verkeerd: ik heb ook zat momenten van frustratie, verdriet en angst door lage of hoge bloedsuikers en de mogelijke gevolgen hiervan. Maar als dit gebeurt ben ik me bewust van deze gedachten. Ik realiseer me dat het mijn hersenen zijn die deze gedachten vormen. Dat geeft me vaak het inzicht, vertrouwen en de kracht om mijn gedachten te hervormen. Om er zo (weer een beetje) sterker uit te komen. Want dat is wat diabetes doet: het maakt je sterker.

Ronnie van der Linden

2021-09-27T06:44:28+02:00
Ga naar de bovenkant