Het verhaal van Sam

mei 2023

 

20 februari 2020. De dag dat ik te horen kreeg dat ik type 1 diabetes heb. Een grote klap, omdat ik al een halfjaar tegen mijn ouders, schoonouders en vriendin zei dat het allemaal wel meeviel. Veel naar de wc, veel drinken en heel erg moe. Ik zei: “Zolang ik nog kan lopen, valt het allemaal wel mee”.

Vanaf de eerste dag van mijn diagnose heb ik het serieus opgepakt. Ik begon met het wegen van mijn eten, overwon mijn prikangst en begon na twee maanden aan een pomp. Al snel begon ik met bloggen over mijn leven met type 1.

Rust in mijn hoofd
Ik deed dit om de pijn en angst van mij af te schrijven. Diabetes deed (en doet) mentaal erg veel van mij. Door de verhalen op te schrijven, geef ik mijzelf een hoop rust in mijn hoofd.

Na een jaar type 1 diabetes fietste ik 200 km om geld op te halen voor onderzoek naar genezing van type 1 diabetes. Ik haalde hier met de broer van mijn vriendin meer dan 25 duizend euro mee op. Daarna startte ik met een baan bij een stichting die zich inzet voor genezing.

Petitie over keuzevrijheid
Om mijzelf wat rust te geven, stapte ik uit het drukke Amsterdamse leven. Nu woon ik met mijn vriendin in het mooie Leeuwarden en krijgt mijn type 1 diabetes een steeds beter plekje in mijn leven.

En oh ja… Met de hulp van Diabetes+ heb ik ook nog een succesvolle petitie overhandigd in de Tweede Kamer voor het behoud van de keuzevrijheid van insuline in Nederland. Met meer dan 30 duizend handtekeningen is, mede door de petitie, besloten om de bezuinigingen een jaar uit te stellen.

Beter leven met type 1 diabetes
Zoals je kan lezen probeer ik mijzelf zoveel mogelijk in te zetten voor een beter leven met type 1 diabetes. Ik heb al veel mooie hoogtepunten beleefd, maar er is nog genoeg werk aan de winkel.Ik heb zin om samen met Diabetes+ in actie te blijven komen.

2023-05-18T10:41:04+02:00
Ga naar de bovenkant