Ik durf het bijna niet te vragen maarre…

Juni 2024

Ik zal meteen heel eerlijk zijn, dit gaat over iets waar ik niet zo goed in ben. Ik zou het mijn ouders eens moeten vragen, maar de kans is groot dat in de tijd van mijn eerste woordjes de woorden ‘zelluf doen’ al snel naar voren kwamen. Hulp vragen is gewoon nooit zo mijn ding geweest.

Zelf doen

En toegegeven, zelf doen is me ook vaak goed van pas gekomen. Bijvoorbeeld toen ik in 2003 in mijn eentje naar Valencia vertrok en me maar moest redden in een land waarvan ik de taal niet sprak. Woordjes leren, fouten maken en doorgaan. Zo kwam het goed.

Of toen ik in 2004 de diagnose type 1 diabetes kreeg en twee weken later naar mijn kamer in Maastricht vertrok. Geen ouders om me heen om me te hulp te schieten en mede-studenten om hulp vragen? Nee joh, dit was toch mijn eigen probleem?

Beter niet zelf doen

Zelf doen heeft ook wel eens voor de deksel op mijn neus gezorgd. Ik was in een functie als bedrijfsleider terecht gekomen en tja, dan is het heus niet altijd even functioneel als je altijd alles maar zelf wil doen. En toen ik vorig jaar thuis kwam te zitten met long covid werd ik zelfs gedwongen om hulp te vragen, omdat ik het simpelweg zelf niet meer kon.

Dus vandaag ga ik iets doen waar ik nog in mag groeien, om het dan maar zo in coachtermen te brengen. En vraag ik hulp aan jou.

Ik heb je hulp écht nodig

Als je me hier al langer volgt, dan weet je dat ik mede-oprichter ben van Stichting Diabetes+. Samen met Cas, Wietske en meer dan 100 vrijwilligers zetten wij ons in voor een betere kwaliteit van leven voor iedereen met type 1 diabetes. Want zolang er geen antwoord voor genezing is, kunnen we er maar beter voor zorgen dat we vandaag het beste uit ons leven halen, toch?

Diabetes+ is begonnen vanuit 3 mensen die zich met hart en ziel inzetten voor andere mensen met type 1. Inmiddels worden we gesteund door vele andere ervaringsdeskundigen, maar die steun alleen is niet meer genoeg. Voor alle educatie die zo keihard nodig is, voor het elkaar kunnen ontmoeten op events, voor het in stand houden van onze Buddy programma’s en kinderen Magische Dagen kunnen laten blijven beleven is keihard geld nodig.

50×1.000

Om het heel concreet te maken zoeken we op dit moment simpelweg 50 bedrijven of personen die  1.000 euro in de pot stoppen. Aangezien we geen loterij-cheques met immense bedragen kunnen innen, geen deur-aan-deur collecte hebben en ook geen abri’s kunnen beplakken vraag ik het hier gewoon aan jou. Doe je mee? Doet je bedrijf mee? Of ga je een sponsorloop opzetten om mee te helpen? Alles mag, want het is keihard nodig.

Wil je meteen doneren, dat kan hier:  https://diabetesplus.nl/help-mee/

Wil je een actie opzetten, mail me dan op loes@diabetesplus.nl

Ik kom elke dag mijn bed uit om een verschil te maken voor mensen met type 1 diabetes. Door jouw financiële steun, maak je dit mede mogelijk. Alvast ontzettend veel dank hiervoor!

Lieve groet

Loes