Insta live Lunch “PlasticDiabetesSoep Cas en Loes trappen af…”

Cas en Loes trappen samen de maand van de #plasticdiabetessoep af en vertellen wat wij met elkaar gaan doen om samen bij te dragen aan een gezondere planeet! ???? #PlasticDiabetesSoep Tijd voor actie! Velen van ons vierden mee met de overwinning van @milieudefensie in de rechtszaak tegen Shell. Een grote stap in de juiste richting in het goed zorgen voor de planeet.

Maar hoe zit het met chronisch ziek zijn en het milieu? Als grootverbruikers van noodzakelijke, medische hulpmiddelen in onze behandeling, dragen we jammer genoeg, zonder dit te willen, bij aan de enorme #plasticsoep Dit kan en moet anders vinden wij.

Daarom hebben we de actie #plasticdiabetessoep in het leven geroepen. Van 15 juni tot en met 15 juli roepen wij alle t1d-ers op om al je diabetes afval een maand lang te verzamelen. Dus pak een tas of doos en verzamel daarin al het afval van je hulpmiddelen zoals je pomp, pen, sensoren en meetstrips. Maar denk ook aan lege plastic flesjes AA, dextro verpakkingen of wat je verder gebruikt bij het behandelen van hypo’s. Deel na een maand, maar wanneer je wil ook vooral tussentijds, je verzameling van diabetes afval in een story, reel, video, foto, op welke manier dan ook. Gebruik de hashtag #plasticdiabetessoep en vergeet ons, @diabetesplus_nl , niet te taggen!

Wij gaan de komende maand met diverse partijen via Instagram live in gesprek om dit onderwerp meer aandacht te geven. Uiteraard kondigen we die lives op tijd aan, zodat jij klaar kunt zitten met je vragen! Onze eerste stap in de goede richting is een oproep aan de industrie om de zorg voor onze planeet als topprioriteit mee te nemen in het ontwikkelen van verpakkingen voor onze diabeteszorg.

Samen maken we het verschil! Like, reageer, deel en kom ook in actie!

2021-10-07T14:38:09+02:00
Ga naar de bovenkant