Eelco de Koning (hoogleraar diabetologie aan het LUMC) legt in een open gesprek heel duidelijk uit wat er allemaal komt kijken bij een transplantatie van de eilandjes van Langerhans. Een optie van behandeling voor mensen met type 1 diabetes die het echt “niet redden” zonder zo’n transplantatie. De voor- en nadelen komen uitgebreid aan de orde in dit gesprek. Maar ook zijn liefde voor het vak en zijn betrokkenheid in veel diabetes research onderzoeken.

Coco is arts onderzoeker vasculaire geneeskunde aan het Amsterdam UMC. En zij doet het GUTDM1 onderzoek. Een onderzoek waarin ze kijken of mensen die type 1 diabetes hebben en nog insuline aanmaken een andere darmflora hebben dan bij mensen met type 1 diabetes die dat niet hebben. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hoe meer eigen aanmaak van insuline je hebt, hoe hoger je TIR. Met alle positieve gevolgen van dien. Coco vertelt enthousiast over het onderzoek en haar werk. Ze is te volgen op @darmflora_en_type1

Disclaimer Academy
In de video’s hebben mensen hun eigen ervaringen over hun leven met type 1 diabetes gedeeld. Het kan zijn dat zij dingen anders doen dan jij doet. Dat kan, het is en blijft maatwerk en erg persoonlijk. Maar heb je na het kijken van deze video’s vragen over jouw behandeling? Neem dan altijd contact op met je eigen behandelteam.