42 factoren die je bloedglucose beïnvloeden

De laatste jaren wordt er gelukkig steeds meer aandacht besteed aan de 42 factoren die onze bloedglucose beïnvloeden.

Factoren die soms bekend, soms helemaal niet bekend, maar toch altijd aanwezig zijn. Wat een “wonder” dus dat het zo vaak bij zoveel van ons zo goed gaat, maar het maakt het ook vooral duidelijk waarom het managen van je bloedglucose zo verdomd lastig is.

Type 1 diabetes is een leven lang leren, we helpen je graag.

Daarom deze pagina!

Belangrijk:

Ons doel van deze pagina is om je kennis te laten maken met alle 42 factoren die je bloedglucose kunnen beïnvloeden. Bespreek uiteraard altijd met je eigen behandelteam wat voor jou de beste oplossing kan zijn.

Uiteraard is type 1 maatwerk en zullen niet alle factoren van invloed zijn op jouw situatie. Ook zullen niet alle factoren bij iedereen dezelfde uitwerking hebben. We hebben de factoren proberen zo goed mogelijk uit te leggen, soms worden er oplossingen aangedragen, soms helaas niet. Maar het kennen van de 42 factoren kan je helpen om nog beter voor jezelf te zorgen.

Henk Jan Aanstoot en Wietske hebben in 20 audio fragmenten duidelijk alle 42 factoren besproken.

Luister ze allemaal

Weet dat wij het fijn vinden dat de informatie die we maken, zoveel mogelijk gedeeld wordt, dus schroom ook vooral niet anderen met type 1 diabetes, je eigen behandelteam, je ouders en/of partner op deze pagina te wijzen.

Wil je ons helpen nog meer van deze explainers te kunnen maken van de overige factoren?
Doe dan een donatie, start een actie, of word vriend van.
Zie de knoppen hieronder voor meer info…