Schenken aan Diabetes+ met belastingvoordeel ?

Donaties aan Diabetes+ zijn mogelijk aftrekbaar van de belasting. Hoe dit werkt leggen we hier uit.

Diabetes+ is door de Belastingdienst erkend als ANBI. Dit betekent dat donaties aan Diabetes+ mogelijk aftrekbaar zijn van de belasting. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Gewone giften

Voor de aftrek van gewone giften gelden een drempel en een maximum. Het bedrag boven de drempel mag u aftrekken. Maar niet meer dan het maximumbedrag. Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, maar minimaal € 60. Wat u meer hebt gegeven, mag u aftrekken. Tot een maximumbedrag van 10% van uw drempelinkomen.

Periodieke giften

Voor de aftrek van periodieke giften geldt geen drempel. Deze donatie is daardoor volledig aftrekbaar van de belasting. Een gift is een periodieke gift wanneer:

  • Je jaarlijks hetzelfde bedrag geeft aan dezelfde instelling.
  • Je betaalt het bedrag in 5 kalenderjaren achter elkaar. Langer mag ook.
  • Je hebt vastgelegd wanneer de jaarlijkse gift stopt, bijvoorbeeld na 5 jaar.

De periodieke gift moet zijn vastgelegd in een overeenkomst met Diabetes+. De Belastingdienst heeft daarvoor een standaard overeenkomst beschikbaar. Deze kun je downloaden, (digitaal) invullen, ondertekenen en naar Diabetes+ sturen om de ontbrekende gegevens aan te vullen. Gebruik hiervoor administratie@diabetesplus.nl.

[ Download de standaard overeenkomst ]

Gegevens Diabetes+

Deze gegevens heb je vaak nodig bij de belastingaangifte.

Stichting DiabetesPlus

Gouwlaan 55

2295 MG  Kwintsheul

KvK nr. 80337651

RSIN nr. 861636235

Vragen?

Heb je vragen over Diabetes+ of over het in orde maken van de periodieke schenking? Neem dan contact met ons op via administratie@diabetesplus.nl. We helpen je graag.

Wil je meer weten over de aftrekbaarheid van donaties kijk dan op de website van de belastingdienst of bel de belastingtelefoon 0800 – 0543.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de website van de belastingdienst en kan wijzigen. Bekijk de website van de belastingdienst voor de meest recente informatie.

Welkom bij de rekenmodule van Diabetes+! Wij zijn blij dat u overweegt om Diabetes+ financieel te steunen. Hier kunt u gemakkelijk zien hoeveel een gift aan Diabetes+ u netto kost, na aftrek van eventuele belastingvoordelen. U vindt hieronder eveneens een link naar de website van Diabetes+, waar u uw gift kunt doen.