Themamaand juni: Ik + Jij = Wij

Juni 2023

Juni stond bij Diabetes+ volledig in het teken van delen. Met type 1 diabetes hebben we veel aan elkaar en dat lieten we nog maar een keer uitgebreid zien. We gaven elkaar tips, deelden ervaringen uit het leven met type 1 diabetes en spraken over hoe type 1 er elke dag is. We zetten een aantal highlights van juni op een rij. 

Persoonlijke verhalen 

De verhalen van deze maand? Ze waren wederom krachtig en bijzonder. Je vindt ze hier terug: 

Diabetesbegrippen in duidelijke taal 

We deelden deze maand niet enkel ervaringen uit de Academy, maar ook fragmenten uit onze 13 diabetesbegrippen in duidelijke taal. 

  • De honeymoonfase 
  • HbA1c en Time in Range 
  • De jaarcontrole 

Alle audiofragmenten in duidelijke taal vind je op deze pagina 

Tips voor en door elkaar 

Onze socials stroomden weer over van de praktische tips voor het leven met type 1 diabetes. Een greep uit de posts bomvol tips: 

Serie met Sanofi: Elke dag 1 

Wietske ging deze maand live met Pien Klieverik van Sanofi. Samen met hen maakten we drie indrukwekkende video’s over het leven met type 1 diabetes. De serie heet Elke dag 1 en je vindt alle video’s en meer informatie hier: www.diabetesplus.nl/elkedag-1. 

van type 1 diabetes. Meer gesprekken uit de Diabetes+ Academy over de mentale impact vind je hier.

In gesprek

We vroegen deze maand: wat zouden we van je weten als we je echt leerden kennen? Jullie antwoordden eerlijk vanuit jullie hart. Een greep uit de reacties: “Dat je van diabetes echt geen pauze kunt nemen”, “Dat ik sterk ben en dat ik val, accepteer en doorga” en “Dat diabetes een topsport is en dat wisselende bloedsuikers een enorme impact hebben op je energie en emoties”.

Op de stelling ‘De mentale impact van type 1 diabetes wordt onderschat’ waren de reacties bijna unaniem. Veel mensen met diabetes vinden het moeilijk om duidelijk te maken hoe groot de mentale impact is. Des te belangrijker dat we er met elkaar over blijven praten. Op 21 januari gebeurde dat in ieder geval veel, tijdens ons event in Utrecht. Een terugblik in foto’s van deze dag vind je hier.

Tips
We deelden deze maand ook tips om de mentale impact van type 1 diabetes te verlichten. Enkele voorbeelden:

  • Iedere dag drie dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent.
  • Denken aan de leuke mensen die je leert kennen door je diabetes.
  • Nieuwe dingen blijven doen en ervaren.
  • Op tijd aan de bel trekken bij je zorgverlener als het minder goed gaat.

Live gesprekken

Jelena Woudenberg, van DiabetesExperts, vertelde in een Insta Live aan Wietske over werken in de diabeteswereld. In dat gesprek deelde ze een groot compliment uit aan iedereen die leeft met type 1 diabetes.

2023-09-04T20:29:13+02:00
Ga naar de bovenkant