Van pen naar pomp | Deel 5

13 september 2021

En dan zit ik zomaar oog in oog met m’n nieuwe buddy: de Tandem t:slim X2. Ik krijg een kriebel in m’n buik. Liefde op het eerste gezicht. Al die weken van (online) onderzoek, afstemming, vragen stellen en twijfel komen samen in dit moment. Een insulinepomp, nog kleiner dan mijn mobiele telefoon.

Ik ben op bezoek bij mijn dvk voor een uitleg over de pomp en dit is de eerste keer dat ik de pomp in het echt zie. Ter vergelijk heeft ze de Medtronic 780G er naast gelegd. Dit bewijst direct hoe persoonlijk diabetes is. Want waar mijn hart sneller gaat kloppen van de t:slim, ervaar ik dat gevoel niet bij de 780G. Mijn dvk neemt alle tijd voor de uitleg; hoe fijn is dat!

Natuurlijk heb ik een heleboel vragen. En hoe meer ik vraag, hoe meer vragen er ook weer uit voorkomen. Het moment dat ik de infuusset in mijn buik schiet om te ervaren hoe dat voelt, is wel heel emotioneel. Alleen nog een startdatum bepalen en dan is de overstap van de pen naar de pomp een feit. Maar wat is het juiste moment om te starten? Het is halverwege juni als deze afspraak bij de dvk plaatsheeft. Binnen nu en twee weken kan iemand van VitalAire (leverancier van de insulinepomp) bij mij thuis langskomen om nogmaals uitleg te geven (in de vertrouwde thuisomgeving). Begin juli kan ik over zijn.

Maar dat valt gelijk met de afronding van het schooljaar en voetbalseizoen van mijn zoon, de afronding van mijn eigen werk voor de start van de zomervakantie, eind juli heb ik zelf vakantie, aansluitend heeft mijn dvk vakantie. En dan heb ik dat gepland en dan ga ik daar naar toe en dan… bekruipt me een licht gevoel van paniek.

Iedereen heeft met mij meegedacht, heeft zich voor mij ingezet, alles is voor mij geregeld en alles ligt klaar. Dan kan ik toch niet zeggen: “het komt me nu eigenlijk even niet zo goed uit….” En dan bewijst mijn dvk opnieuw waarom ik me bij haar zo fijn voel, en zegt: “Jij bepaalt. Er is geen haast, volg je eigen gevoel en ga eerst lekker genieten van je vakantie.”
Het werd uiteindelijk 6 september, dus binnenkort praat ik jullie bij over mijn eerste ervaringen als pompgebruiker!

Angélique

2021-10-11T10:30:35+02:00
Ga naar de bovenkant