VAN POMP NAAR LOOP

๐˜ž๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ง! ๐˜ž๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฑ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ถ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฑ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ค๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฑ? ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ต ๐˜™๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ด!

Ik ben Renate. Ik ben 49 jaar, getrouwd en samen met onze twee zonen wonen we in Oegstgeest. Ik geniet ervan om samen met vrienden lekker te koken en te eten. Een van mijn andere passies is zingen. Dat geeft me veel energie! En natuurlijk mijn dagelijkse wandelingen met mijn trouwste hondenvriend Hugo.

Ik heb nu bijna de helft van mijn leven type 1 diabetes. Wow. Als ik dat opschrijf denk ik wel: hoe ben ik al die 25 jaar doorgekomen. Diabetes is echt geen cadeautje. Elke dag al die beslissingen nemen en kijken waar je rekening mee moet houden… Maar ik weet wel hoe het zo snel voorbij is gegaan als ik terugkijk.

Je hebt geen keuze want je moet door met je leven en dus gewoon deze gecompliceerde chronische ziekte erbij zien te managen. Ik kreeg diabetes toen ik als verpleegkundige werkte en ik dacht dat ik wel wist wat diabetes was, maar daar moest ik gauw op terugkomen. Natuurlijk kende ik de handelingen die nodig zijn om diabetes goed te regelen, maar dat is maar รฉรฉn onderdeel van de ziekte. Alles wat erbij komt, is veel meer dan het prikken van insuline alleen.

Mijn vier jaar pompperiode is weer voorbij en dus moet ik nadenken over een nieuwe pomp. Lastig deze keer, want de technische vooruitgang gaat zo snel. Maar toch ook weer niet, want ik weet dat ik een Closed Loop systeem wil. Het systeem waarin mijn continue glucosesensor (CGM) samenwerkt met mijn pomp en een zelflerend algoritme.

Een kans voor mij, maar helaas is dit niet voor iedereen mogelijk, omdat de sensorvergoeding in Nederland nog steeds niet goed geregeld is. In mijn volgende blog vertel ik meer over hoe het voor mij de afgelopen 25 jaar was om met diabetes te leven en wat er in die tijd veranderd is.
Renate

2021-11-11T13:14:34+01:00
Ga naar de bovenkant