OuderBuddy

Als je kind de diagnose type 1 diabetes krijgt, of al wat langer heeft, staat je wereld soms flink op zijn kop. Dat weten wij als geen ander. Wat wij ook weten, is dat het dan ontzettend fijn is om met anderen contact te hebben, met iemand anders die je snapt en soms aan 1 woord genoeg heeft.

Daar hebben wij OuderBuddy ’s voor, ouders die net als jij een kind hebben met type 1 diabetes. Ouders die je graag te woord staan, naar je luisteren en hun eigen ervaringen met je delen.

Over type 1 diabetes moet je als kind en ouder veel leren. Hoe meer je zelf de expert bent, hoe beter. Educatie, leren over type 1 en hoe daarmee om te gaan is dus onmisbaar. En van wie kan je het naast jullie eigen behandelteam beter leren dan van anderen met dezelfde ervaringen?

PompBuddy

PompBuddy staat voor je klaar als jij een nieuwe pomp mag kiezen. Technisch gezien kan je veel informatie vinden op websites van fabrikanten over hoe de pomp werkt, maar jij wilt juist graag meer informatie over hoe het is om 24/7 te leven met deze pomp en wat de voor- en nadelen zijn van dit systeem.

Bij Diabetes+ vind je jouw PompBuddy die je graag verder helpt op zoek naar de voor jou perfecte pomp!

In aflevering #43 van de De Diabetes Podcast praten Cas, Loes en Wietske je bij over alle plannen van Diabetes+.

SportBuddy

Het zal je misschien bekend voorkomen:

Je wilt lekker in beweging komen, gaan sporten, maar hoe doe je dat als type 1’er? Hoe zorg je ervoor dat je niet in de  ene na de andere hypo duikt, of juist veel te hoog zit als je wil beginnen? Welke voorbereiden moet je treffen? Als je toch een hypo krijgt tijdens het sporten, hoe los je deze het snelste en fijnste op? Ga je alleen sporten of in een team en hoe pak je dat aan? 

Daar hebben wij SportBuddy voor.
Een groep echte mensen met type 1 diabetes die net als jij graag in beweging zijn en hun eigen ervaringen met jou willen delen.

Vind je het fijn om met een echte ervaringsdeskundige te mailen, bellen of te appen?