Komt dat zien, komt dat zien!

Als 95% van type 1 zelfmanagement is, dan kunnen wij heel veel en meer van elkaar leren. Om sneller en of beter tot doelen te komen bijvoorbeeld. We zorgen voor (h)erkenning van alles dat zich afspeelt in ons dagelijkse leven met type 1 diabetes. Geven gezicht aan een onzichtbare ziekte. En verbeteren zo stapje voor stapje de kwaliteit ons leven met type 1. En daarom, de Diabetes+ Academy!

In deze eerste peer-to-peer video’s zie, hoor en voel je de impact van het leven met type 1 diabetes. Haal eruit wat voor jou een plus is!

Wat is type 1 diabetes

Tips van anderen met type 1 voor jou na de diagnose

Wat is een hypo en hoe los je het op

Wat is een hyper en hoe los je het op

Alcohol

Voeding

Reizen

42 factoren

Zwangerschap

In deze 13 korte audio-fragmenten vraagt Wietske Wits uitleg over 13 belangrijke diabetesbegrippen aan kinderarts en oprichter van Diabeter Henk-Jan Aanstoot. In duidelijke taal legt hij kort en bondig uit wat bijvoorbeeld insuline doet, wat het dageraad fenomeen is en waarom het zo belangrijk is om je eerste diabetesjaar goed door te komen.

In Diabetes+ Praat luister je alle interviews, Insta Live gesprekken en meer terug van Diabetes+ .
Diabetes+ is hét platform voor, door en mét mensen met type 1 diabetes. 100% type 1 en 100% patiëntgedreven.
Hier helpen we elkaar verder, zodat we samen het verschil kunnen maken op weg naar een betere kwaliteit van leven.

Dr. Inge Van Boxelaer.

Naast dat het super belangrijk is om van anderen met type 1 te horen en te leren over hoe zij met technologie omgaan, willen we jullie ook graag kennis laten maken met de website van Inge van Boxelaer. Inge zit in onze Raad van Advies.

Naast dat zij fulltime arts is, zet zij zich ook volledig in op goede educatie over technologie aan zorgverleners, maar ook voor  type 1ers zelf is haar site mega interessant. Kijk dus vooral op haar website voor meer informatie over diabetes technologie.

 

Plus een lees-tip van ons, lees haar blogs!


Disclaimer Academy

In de video’s hebben mensen hun eigen ervaringen over hun leven met type 1 diabetes gedeeld. Het kan zijn dat zij dingen anders doen dan jij doet of ervaart. Dat kan, het is en blijft maatwerk en erg persoonlijk. Heb je na het kijken van deze video’s vragen over jouw behandeling? Neem dan altijd contact op met je eigen behandelteam.