Actueel+2023-03-21T08:30:05+01:00

Waar wil jij eens naar luisteren?
Met wie vind jij dat we eens in gesprek moeten gaan? Mail ons of deel het op sociale media. We doen het samen!

Verhalen
Wat ons én jou natuurlijk bezighoudt = type 1 diabetes! En daarom delen we op deze plek jouw verhaal. Of dat van je partner, kind of ouders. Want iedereen met type 1 diabetes is anders, maar de herkenning in de verhalen van anderen blijkt telkens weer een grote steun te zijn. Ook vind je hier verhalenseries zoals ‘Van Pen naar Pomp’. Wil jij ook jouw verhaal delen, stuur dan een bericht naar: info@diabetesplus.nl.

Nieuws
Wat ons ook bezighoudt, is alles wat er speelt in diabetesland. Van een insuline preferentiebeleid tot de pomptermijn van vier jaar die nu eindelijk eens op de schop moet volgens ons. Onder het kopje Nieuws kun je vinden waar wij ons voor inzetten.

Insta Lives
Wekelijks zijn we op Instagram te vinden met een live-uitzending. Of dat nu een gesprek tussen twee type 1-ers is, een interview met een arts of een onderzoeker aan het woord, ieder gesprek is waardevol. En daarom zetten we hier alle live-uitzendingen nog even op een rij en vind je ook de links naar de Diabetes+ Praat Podcast, voor als je gewoon net iets liever luistert dan kijkt!

Diabetes+ Praat
In Diabetes+ Praat luister je alle interviews, Insta Live gesprekken en meer terug van Diabetes+ .

13 diabetesbegrippen in duidelijke taal
In deze 13 korte audio-fragmenten vraagt Wietske Wits uitleg over 13 belangrijke diabetesbegrippen aan kinderarts en oprichter van Diabeter Henk-Jan Aanstoot. In duidelijke taal legt hij kort en bondig uit wat bijvoorbeeld insuline doet, wat het dageraad fenomeen is en waarom het zo belangrijk is om je eerste diabetesjaar goed door te komen.

Ga naar de bovenkant