Uitleg PompBuddy

Het zal je misschien bekend voorkomen:
Je wilt starten met een insulinepomp, je mag wisselen van pomp
en misschien mag je ook voor een gecombineerd systeem kiezen, dus pomp en sensor.
Welke kies je dan?

Technisch gezien kan je veel informatie vinden op websites van fabrikanten over hoe de pomp werkt, maar jij wilt juist graag meer informatie over hoe het is om 24/7 te leven met deze pomp en wat de voor- en nadelen zijn van dit systeem?

Daar hebben wij PompBuddy voor. Een groep echte mensen met type 1 diabetes of hun ouders die ervaring hebben met de pomp waar jij wellicht wel interesse in hebt. Zo koppelen wij de praktijk aan het product. Vind je het fijn om met een echte ervaringsdeskundige te mailen, bellen of te appen?

Disclaimer
De PompBuddy’s mogen en zullen geen medische adviezen geven, daarvoor verwijzen ze je altijd naar je eigen behandelteam.
Wel delen ze graag hun eigen ervaringen met dit systeem!

PompBuddy’s
Medtronic MiniMed™
780G-Systeem

PompBuddy’s
Tandem t:slim X2
(VitalAire Nederland B.V)

PompBuddy’s
Mylife YpsoPump
(Ypsomed BV )

PompBuddy’s
Equil™ patchpomp
(Van Heek Medical)

PompBuddy’s
Kaleido pomp 
(ViCentra B.V.)

PompBuddy’s
Medtrum Nano Patchpomp
(Medtrum BV)

PompBuddy’s
LOOP CamAPS

PompBuddy’s
Android APS

Dr. Inge Van Boxelaer.

Naast dat het super belangrijk is om van anderen met type 1 te horen en te leren over hoe zij met technologie omgaan, willen we jullie ook graag kennis laten maken met de website van Inge van Boxelaer. Inge zit in onze Raad van Advies.

Naast dat zij fulltime arts is, zet zij zich ook volledig in op goede educatie over technologie aan zorgverleners, maar ook voor  type 1ers zelf is haar site mega interessant. Kijk dus vooral op haar website voor meer informatie over diabetes technologie.

 

Plus een lees-tip van ons, lees haar blogs!